News

First look at luxury interiors of new TIVOLI cinema

First look at luxury interiors of new TIVOLI cinema

London-based consultancy Run For The Hills has unveiled its design of the interior of TIVOLI’s first location, launching December in Bath.

TIVOLI is an exciting new breed of boutique cinema, a screening venue that is also a high-end social and dining destination in its own right.

TIVOLI has four, 50-seat screening studios and a 12-seat Directors Lounge/Screen bookable upon request, offering an exclusive cinematic and dining experience in a premium environment.

The first location in Bath boasts state-of-the- art technology, stylish interiors and an impressive food and beverage offering, and the venue has also been designed to host parties, events and private screenings.

Creative director, Anna Burles, of Run For The Hills says: “This is our first foray into cinema design and we’ve absolutely loved it. Tivoli is a bold, charismatic new concept and our interior styling marries seamlessly with TIVOLI’s branding, also designed by our graphics studio. The overall look and feel of our interior scheme is laid-back luxe, super stylish but very welcoming and ultra comfortable. Our client really enjoys the design process and it has been a privilege developing the concept with him.”

THE ENTRANCE
The building’s exterior features a large, bespoke retro-styled ‘Now Showing’ screen within a blackened steel crittal frame, with a welcoming glow from subtlyback-lit lettering. Visitors are invited in through an oversized, dark door leading to a concierge-style lobby. The moody entrance is dressed with beautiful light fittings and softly illuminated decorative signage. A sweeping mesh and brass framed staircase takes you up to the open-plan beating heart of TIVOLI, on the light- filled first floor.

THE CAFÉ-BAR, LOUNGE & RESTAURANT
The hospitality space layout is designed to create natural zones between the bar, café-lounge area and more formal dining areas.

THE BAR
The first thing which greets people on the first floor is a beautiful hero bar, with glamorous bar stools in a mix of antique brass, blackened steel and dark tropical patterned velvet. A bold, monochrome tile-patterned floor leads you to a 9m long arabescatto marble topped bar with heavy antique brass bullnose edging and a softly lit mesh front. Bar-top lamps create an intimate glow for guests enjoying cocktails.

The exposed bar storage is crafted from a mix of rich toned timber, antique mirror and blackened metal and brass joinery. An orange/red TIVOLI neon sign, designed by the Run For The Hills graphics team, takes centre stage above the bar adding a vibrant shot of glamour. Floor-to-ceiling pillars are dotted throughout the space and the columns close to the bar are wrapped by circular drinks tables and upholstered bar stools.

Custom-designed black iron and opalescent tube light fixtures wrap around the top of the columns, highlighting this show- stopping new bar-hop-destination for Bath.

Beyond the bar is a beautiful, inviting and relaxed café-bar and lounge area where guests can read the newspaper, have lunch with friends, work on their laptop while waiting for a train, or go for the full dining experience. Dotted with comfy sofas, deep armchairs, decorative rugs, warm wooden chairs and upholstered stools in contrasting textures and patterns.

A black iron picture rail surrounds the entire perimeter of the space, used for hanging art on decorative chains and adding softness with textured curtains and drapes. Flooring and tiles are kept monochromatic, ranging from stone-hued neutrals to black and white stripes, letting the upholstery and soft furnishings play with colour and pattern.

As TIVOLI is an all-day venue, Run For The Hills styled the space with a morning-through-night feel. Oversized Georgian lattice windows cast streams of sunlight and long shadows onto the herringbone oak floor. After sunset, atmospheric lighting adds to the buzz around the bar area while soft, flattering pools of light zone the seating and dining areas. The designers custom designed many of the decorative lights to create an original TIVOLI style, with modern features paying homage to decorative old-world chandeliers, juxtaposed with industrial-chic, fixtures, shapes and finishes. The interiors and graphics teams also worked closely to merge lighting and creative signage throughout the space.

The café-bar is fully licensed, serving a selection of delicious food, cakes, pastries, coffee, wines, beers and cocktails throughout the day. Everything on the impressive menu is cooked onsite using seasonal and locally sourced ingredients.

Seating and tables within the lounge include an eclectic mix of leather, wood and upholstered dining chairs and chunky tables in wood, antique brass, marble and zinc. Armchairs, upholstered stools and beautifully upholstered banquette seating offer a range of eating and drinking zones.

At the far end of the space is a more formal restaurant area, the entrance is framed by curved urban-deco crittal screens that divide the space without closing it off completely. Behind the screens are full height drapes, allowing for more intimate private dining and events, giving maximum flexibility for either private or public use. The intimate, curved shaped sofa is perfect for romantic couples. Diners can choose to enjoy food and drinks on sofas and low level seating, perfect for day-time coffees or a night-cap after the late screen showing.

THE STUDIOS
The four screening studios are glamorous boutique-sized cinema auditoria that use a palette of midnight blue and gold. Decorative trims and border details frame bold painted walls, creating a powerful backdrop to the relaxing atmosphere.